Επίθεση στο Λονδίνο: Eμπνευσμένος από τη διεθνή τρομοκρατία ο μακελάρης

Το σενάριο της «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» προκρίνεται από τις βρετανικές αρχές την επομένη μέρα της επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους (μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός και ο δράστης) και τραυματίζοντας σαράντα μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές «ο δράστης ήταν πιθανότατα μοναχικός λύκος», ενώ για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για την ταυτότητά του.

Η επίθεση που σημειώθηκε ακριβώς έναν χρόνο μετά τις φονικές επιθέσεις των Βρυξελλών εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15.00 τοπική ώρα. Όλα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης (22.03.2017) όταν ένας άνδρας, που οι αυτόπτες μάρτυρες τον περιέγραψαν ως 40αρη, ασιατικής καταγωγής, ντυμένο με μαύρα ρούχα και γένια, έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια οπλισμένος με τουλάχιστον δυο μαχαίρια (υπάρχουν υπόνοιες πως είχε και τρίτο) μαχαίρωσε και σκότωσε τον 48χρονο αστυνομικό Κιθ Πάλμερ και επιχείρησε να μπει στη βρετανική Βουλή.

Προηγουμένως ο δράστης, μάλλον με κάποιον συνεργό, οδήγησε όχημα με μεγάλη ταχύτητα σε διερχόμενους πεζούς στη γέφυρα του Westminster, πριν το ρίξει στα κιγκλιδώματα.

Καρέ καρέ η στιγμή από την οποία ξεκίνησε ο τρόμος που σκεπάζει ακόμα το Λονδίνο ΕΔΩ.


Ντυμένη στα μαύρα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία βρισκόταν στη Βουλή τη στιγμή της επίθεσης αλλά φυγαδεύτηκε, μίλησε για μια «διεστραμμένη» επίθεση. «Οι δυνάμεις του κακού δεν θα μας διαιρέσουν», τόνισε μιλώντας έξω από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις επιθέσεις καμικάζι της 7ης Ιουλίου 2005, την ευθύνη για τις οποίες είχαν αναλάβει συμπαθούντες της Αλ-Κάιντα και οι οποίες είχαν προκαλέσει 56 νεκρούς στα λονδρέζικα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η επίθεση σημειώθηκε την ημέρα που το Βέλγιο τιμούσε τη μνήμη των 32 νεκρών των τζιχαντιστικών επιθέσεων που είχαν πραγματοποιηθεί ακριβώς πριν από έναν χρόνο στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και το σταθμό του Μετρό, Μάλμπεκ.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ