Ενεργκοντάρ: Ανατινάχτηκε το αυτοκίνητο του επικεφαλής ασφαλείας στη Ζαπορίζια – Είχε χαρακτηριστεί «εγκληματίας πολέμου» από την Ουκρανία [vid]

Στο Ενεργκοντάρ, μια έκρηξη αυτοκινήτου είχε στόχο τον συνεργάτη των Ρώσων και χαρακτηρισμένο ως «εγκληματία πολέμου» από την Ουκρανία, Άντρι Κορότκι, ο οποίος υπηρετούσε ως «επικεφαλής της φυσικής ασφάλειας» στον κατεχόμενο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας (GUR) ο Κορότκι είχε εμπλακεί στην οργάνωση κατασταλτικών μέτρων κατά των Ουκρανών στα κατεχόμενα εδάφη.

Μετά την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια, δηλαδή από τις πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο το 2022, συνεργάστηκε – οικειοθελώς κατά την GUR – με τις ρωσικές δυνάμεις, παρέχοντάς τους λίστες με υπαλλήλους του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένων φιλοουκρανών.

Πάντα κατά την υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, ο Κορότκι όχι μόνον διοργάνωνε εκδηλώσεις με στόχο την υποστήριξη του ρωσικού στρατού κατοχής στη Ζαπορίζια, αλλά εμπλεκόταν και σε εγκλήματα πολέμου.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που το αυτοκίνητο του επικεφαλής ασφαλείας του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια τινάζεται στον αέρα:

Ο Κορότκι ήταν μέλος του κόμματος Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν και μάλιστα επικεφαλής του λεγόμενου «Συμβουλίου των Αντιπροσώπων» στο Ενεργκοντάρ.