Εναέριος νυχτερινός ανεφοδιασμός F-22 Raptor – Εντυπωσιακό βίντεο

Το F-22 Raptor, το προηγμένο μαχητικό τύπου stealth της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, χρησιμοποιείται κυρίως στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την στιγμή νυχτερινού εναέριου ανεφοδιασμού του αεροσκάφους.

Στο βίντεο το μαχητικό,ανεφοδιάζεται από την 908η Μοίρα Εναέριου Ανεφοδιασμού κατά τη διάρκεια νυχτερινής αποστολής ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος τον Ιούλιο, στα πλαίσια της επιχείρησης Operation Inherent Resolve.

Το F-22 στο βίντεο είναι η πιο εκσυγχρονισμένη εκδοχή του αεροσκάφους. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν βοηθήσει στον αγώνα κατά ΙΚ απο την στιγμή έναρξης της επιχείρησης των ΗΠΑ, αλλά ως επί το πλείστον έχουν ρόλο επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών.

Ωστόσο, το F-22 έχει πολλές φορές αναλάβει άμεσο ρόλο στην μάχη κατά του ΙΚ σε αεροπορικές επιδρομές, ρίχνοντας – την περίοδο Σεπτέμβριος 2014 – Ιουλίος 2015 - 270 βόμβες σε περίπου 60 στόχους. Τα πιο προηγμένα Raptors, όπως αυτο στο βίντεο μπορεί να μεταφέρουν οκτώ βόμβες ακριβείας μικρής διαμέτρου 110kg.