«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός κατά τις διαδηλώσεις της οργής μετά τη δολοφονία Φλόιντ

Η οργή ξεχειλίζει στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του 46χρονου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Μετά το θάνατο ενός 19χρονου στο Ντιτρόιτ, ήρθε και ο θάνατος ενός πράκτορα στο Όκλαντ.

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά στις ΗΠΑ μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που οδήγησε στο θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη. Η εικόνα του λευκού αστυνομικού να τον πατά επί περισσότερα από οκτώ λεπτά στο λαιμό με το γόνατό του, ενώ το θύμα είναι πεσμένο κάτω, προκάλεσε οργή και οι διαδηλώσεις της Παρασκευής σε Νιτρόιτ και Όκλαντ αμαυρώθηκαν από δυο θανάτους.

Ο πρώτος νεκρός ήταν ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ. Ο δεύτερος ένας ομοσπονδιακός πράκτορας στο Όκλαντ.

Το Όκλαντ ήταν μια από τις πολλές πόλεις όπου έγιναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τη δολοφονία του Φλόιντ. Μια από τις πόλεις που «κάηκαν» από τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Μια από τις δυο πόλεις που θρηνούν νεκρό.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ένοπλος άνοιξε πυρ κατά δυο πρακτόρων της Υπηρεσίας Προστασίας (Federal Protective Service) που βρίσκονταν σε ομοσπονδιακό κτίριο. Σκότωσε τον έναν και τραυμάτισε σοβαρά τον άλλον.

Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του ομοσπονδιακού πράκτορα, τους δρόμους του Όκλαντ προκλήθηκαν άγρια επεισόδια. 18 άνθρωποι συνελήφθησαν, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια, μαγαζιά λεηλατήθηκαν, αυτοκίνητα έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Κι όλα αυτά ενώ η διαδήλωση, στην οποία εκτιμάται ότι είχαν βρεθεί 7.500 άνθρωποι, είχε ξεκινήσει ειρηνικά.