«Εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία για τον Ζάεφ» αναφέρουν σκοπιανά ΜΜΕ

Τα βλέμματα στραμμένα στα Σκόπια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της γείτονος, αφού αναφέρουν ότι εξασφαλίστηκε η πολυπόθητη πλειοψηφία που θέλει η κυβέρνηση για να «περάσει» τις Συνταγματικές αλλαγές.

Η αρχική συνεδρίαση είχε προγραμματισθεί για τις 13:00 ώρα Ελλάδος αλλά τελικά θα γίνει στις 16.00 ώρα Ελλάδος – Περίεργη είναι η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα στην Βουλή των Σκοπίων. Πληροφορίες από σκοπιανά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 2/3 για να περάσει η συνταγματική αναθεώρηση με το αντιπολιτευόμενο VMRO ζητεί να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ψηφοφορία

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA οι περισσότεροι βουλευτές είναι μέσα στο κοινοβούλιο όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ. Η αιτία για την καθυστέρηση δεν αιτιολογήθηκε αλλά μάλλον ήταν εξαιτίας των διαβουλεύσεων για την εξασφάλιση των 80 βουλευτών. Συγκεκριμένα σκοπιανά ΜΜΕ, όπως αναφέρει πάντα το πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ, MIA, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δυο τρίτων.

Tο τηλεοπτικό δίκτυο 1TV της ΠΓΔΜ αναφέρει επίσης επικαλούμενο κοινοβουλευτικές πηγές, ότι εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία των 80 βουλευτών και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών και για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Το ίδιο δίκτυο αναφέρει ότι κάθε βουλευτής που θα ψηφίζει θα αιτιολογεί την ψήφο του. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr