Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην «ρωσοκρατούμενη» Χερσώνα – Νεκρός αξιωματούχος που διορίστηκε από τη Μόσχα

Ένας αξιωματούχος της ρωσικής διοίκησης στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Χερσώνα στην Ουκρανία σκοτώθηκε μετά από δολοφονική επίθεση εναντίον του, δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης.

Ο Ντμίτρι Σαβλουσένκο, επικεφαλής του τμήματος οικογενειών, νεολαίας και αθλητισμού της Στρατιωτικής Διοίκησης στην Χερσώνα, σκοτώθηκε όταν εξερράγη παγιδευμένο με βόμβα αυτοκίνητο.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε ότι υπήρχαν δύο καμένα αυτοκίνητα σε μια αυλή της Χερσώνας, της περιφερειακής πρωτεύουσας όπου σημειώθηκε η έκρηξη, και ότι τα παράθυρα ενός τετραώροφου σπιτιού είχαν θρυμματιστεί.

Το RIA Novosti αναφέρει ότι το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στην Χερσώνα μόλις ο Σαβλουσένκο μπήκε σε αυτό.

Η Χερσώνα βρίσκεται βορειοδυτικά της προσαρτημένης από τη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας και καταλήφθηκε κατά την πρώτη εβδομάδα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Χρήστες του Twitter περιγράφουν τον Σαβλουσένκο ως «τοπικό προδότη».

Διοικούσε, όπως υποστηρίζεται, φιλορωσικές ομάδες νεολαίας στην περιοχή, πριν διοριστεί στη νέα διοίκηση.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν την εμφάνισή τους και οι πρώτες εικόνες που φέρονται να είναι από την Χερσώνα και το σημείο της έκρηξης:

Τις πρώτες εβδομάδες της κατοχής σημειώνονταν τακτικά διαδηλώσεις πολιτών στην Χερσώνα, οι οποίες κατεστάλησαν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές δυνάμεις ξαναπέρασαν στην επίθεση εναντίον της περιοχής στην προσπάθεια να ανακτήσουν τα χαμένα αυτά εδάφη. Παράλληλα, οι επιθέσεις με στόχο αξιωματούχους της κατοχικής δύναμης έχουν πολλαπλασιαστεί.

Προχθές, Τετάρτη, ο φιλορώσος αξιωματούχος του δημαρχείου της Τσορνομπάιβκα διέφυγε από έκρηξη βόμβας στον δρόμο την ώρα που περνούσε από εκεί με το αυτοκίνητό του.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 18 Ιουνίου, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο επικεφαλής των σωφρονιστικών υπηρεσιών της περιφέρειας της Χερσώνας, που προσχώρησε στη διοίκηση που εγκατέστησαν οι Ρώσοι, τραυματίστηκε σε επίθεση με βόμβα.