Έκρηξη σε στρατιωτικό εργοστάσιο της Βουλγαρίας

Δέκα άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε, σήμερα το πρωί, σε στρατιωτικό εργοστάσιο στην πόλη Κόστενετς της Βουλγαρίας, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή των τραυματιών.

Καθ’ οδόν προς την πόλη Κόστενετς βρίσκονται ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Βέλιζαρ Σαλαμάνοφ και ο Περιφερειακός Διοικητής της Σόφιας Εμίλ Ιβάνοφ προκειμένου, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο, την πρόσβαση στο οποίο έχει αποκλείσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με το Emirates247, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη. Tο εν λόγω εργοστάσιο ειδικεύεται στην διάλυση πεπαλαιωμένων πυρομαχικών, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Νικολάι Νικόλοφ στο δημόσιο ραδιόφωνο BNR.  «Δεν περιμένουμε περισσότερες εκρήξεις. Δεν υπάρχει άμεση απειλή για τον πληθυσμό,» είπε ο Νικόλοφ, προσθέτοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της πόλης Kostenets έχουν μετακινηθεί σε ασφαλή απόσταση. Δεν έγινε γνωστό αν κατά την έκρηξη διέφυγαν στο περιβάλλον επικίνδυνα χημικά.

Η Βουλγαρία διαθέτει μεγάλες ποσότητες της παλαιών πυρομαχικών που χρονολογούνται από την εποχή του κομμουνισμού καθεστώτος και πρέπει άμεσα να καταστραφούν, διαδικασία που έχει πολλαπλασιάσει τα περιστατικά παρόμοιων ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρία: Νέος αντιδραστήρας στον πυρηνικό σταθμό «Κοζλοντούι»

Μακεδονίτισσα Ζαν Ντ’ Αρκ – πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα εποχής!