Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού κατά του ΡΚΚ σε επτά επαρχίες

Ο τουρκικός Στρατός ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε μεγάλο οπλοστάσιο του PKK στις ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας κατά το διάστημα 8-15 Ιουνίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν 52 καταφύγια, σπηλιές και αποθήκες που χρησιμοποιούσαν μαχητές του ΡΚΚ και προέβησαν στην καταστροφή τους με επιχειρήσεις σε Σιρνάκ, Χακκαρι, Ντιγιάρμπακιρ, Μπινγόλ, Ελαζικ, Μαρντίν και Σιιρτ.

Οι Τούρκοι στρατιώτες βρήκαν όπλα εφόδου, πιστόλια, χειροβομβίδες, πολυβόλα και εκτοξευτές ρουκετών RPG τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης, σημειώνει η ανακοίνωση, ανακαλύφθηκαν περίπου 750 κιλά νιτρικής αμμωνίας, νάρκες, μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών καθώς και καλώδια -ενδεχομένως για χρήση στην κατασκευή βομβών, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Ο πόλεμος των τουρκικών δυνάμεων με τους ενόπλους του ΡΚΚ καλά κρατεί, με τις δυνάμεις ασφαλείας να αναφέρουν την εξόντωση 60 Κούρδων μαχητών κατά την διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων την περασμένη εβδομάδα. Στον πόλεμο αυτόν όμως δεν σκοτώνονται μόνο Κούρδοι: επτά Τούρκοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους και εννέα τραυματίσθηκαν σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet.