Εισβολή στην Ουκρανία: «Θα γίνει πιο βάρβαρη» λένε οι Βρετανοί – «Σε συναγερμό» η Λευκορωσία

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, τα σχόλια του οποίου είναι στο ίδιο «πνεύμα» με όσα δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, ότι η ρωσική επίθεση έχει ως στόχο «να εξαλείψουν την ιστορία μας, να εξαλείψουν τη χώρα μας, να μας εξαλείψουν όλους».

«Οποιος σκέφτεται λογικά δεν θα έκανε αυτό που κάνει (ο Πούτιν), επομένως θα δούμε…την αγριότητά του να αυξάνεται. Δεν γίνεται το δικό του, περικυκλώνει πόλεις, τις βομβαρδίζει αδίστακτα τη νύχτα…και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να τις διαλύσει και θα κατευθυνθεί μέσα στις πόλεις», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λευκορωσία είπε σήμερα ότι έχει ενισχύσει την ασφάλεια στα δυτικά και στα νότια σύνορά της καθώς η Ρωσία έχει εισβάλει στη γειτονική της Ουκρανία. Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι ρώσοι στρατιώτες εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Χθες μάλιστα, η Υπηρεσία Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας σε ανάρτηση που έκανε πριν λίγα λεπτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι: «Η Ρωσία προετοιμάζει μια σκόπιμη πρόκληση για να δικαιολογήσει την εισβολή λευκορωσικών στρατευμάτων. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπάρχουν τώρα περίπου 300 τεθωρακισμένα αρμάτων μάχης της Λευκορωσίας τανκς κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία». Επίσης, γίνεται γνωστό ότι το κομβόι των τανκς βρίσκονται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters