Εικόνες ασύλληπτης φρίκης: Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου φέρεται να εκτελέστηκε με σπαθί που γράφει «για το Κουρσκ»

Μια εικόνα φρίκης κάνει σήμερα 17/9/2024 τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Φέρεται να αποτυπώνει έναν Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου, ο οποίος εκτελέστηκε με ένα σπαθί που φέρει την χειρόγραφη επιγραφή «για το Κουρσκ», που άγνωστος βύθισε στο στήθος του.

Την φωτογραφία άρχισαν να διακινούν ρωσικοί λογαριασμοί στο Telegram πριν αναπαραχθεί και από μέσα ενημέρωσης, όπως το Tabula Media της Γεωργίας.

Η εκτέλεση του Ουκρανού αιχμαλώτου πολέμου φέρεται να έγινε στο Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ουκρανικούς λογαριασμούς, ο Ουκρανός Διαμεσολαβητής (κάτι αντίστοιχο με τον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη που υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες) απηύθυνε έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και τον ΟΗΕ, προτρέποντάς τους να τεκμηριώσουν ακόμη μια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Ρωσία, κάνοντας μάλιστα λόγο για διερεύνηση «πιθανού εγκλήματος πολέμου».

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι εικόνες είναι σκληρές!

Με αφορμή την φερόμενη εκτέλεση του Ουκρανού αιχμαλώτου πολέμου, η ανταποκρίτρια του BBC Μιροσλάβα Πέτσα έγραψε στο X/Twitter:

«Ο ρυθμός των εκτελέσεων Ουκρανών αιχμαλώτων από τους Ρώσους έχει επιταχυνθεί σε τέτοιο ρυθμό που έχει γίνει σχεδόν ένα φυσιολογικό νέο για τη διεθνή κοινότητα.
Μόνο που δεν είναι.
Η τελευταία εκτέλεση ενός άοπλου Ουκρανού αιχμαλώτου δεν είναι κάτι στο οποίο μπορεί κανείς να κάνει τα στραβά μάτια».