ΕΕ: Έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και το διάγγελμα Πούτιν

Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος στη Νέα Υόρκη με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών, μετά τα τελευταία βήματα κλιμάκωσης του Πούτιν, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις 21.00 Ελλάδας, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει «τη μέγιστη πίεση» στον πρόεδρο της Ρωσίας.

«Η ανακοίνωση ψευδοδημοψηφισμάτων και η περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση είναι πράξη απελπισίας», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Η στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία θα παραμείνει ακλόνητη», τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ.

Ο Πούτιν βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, επισημαίνει μέσω του twitter o ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει: «Η ανακοίνωση του Πούτιν για ψευδή δημοψηφίσματα, μερική στρατιωτική κινητοποίηση και πυρηνικό εκβιασμό είναι μια σοβαρή κλιμάκωση. Η απειλή με πυρηνικά όπλα είναι απαράδεκτη και αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για όλους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενωθεί για να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες. Η παγκόσμια ειρήνη βρίσκεται σε κίνδυνο».

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News