Εξαφάνιση αεροσκάφους: Ιρανός υπήκοος ένας από τους υπόπτους

Ο διοικητής της αστυνομίας της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι ένας από τους δύο άνδρες που επιβιβάστηκαν με πλαστό διαβατήριο στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πριν από τρεις ημέρες, ήταν ιρανός υπήκοος που ήθελε να μετεγκατασταθεί στη Γερμανία.

Η ταυτότητα του άλλου άνδρα που είχε επιβιβαστεί στην πτήση MH370 ερευνάται, δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Χαλίντ Αμπου Μπακάρ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο 19χρονος Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μεχρντάντ ταξίδευε με αυστριακό διαβατήριο, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί σε προγενέστερο χρόνο στην Ταϊλάνδη.
«Ο άνδρας αυτός δεν φαίνεται να ήταν μέλος κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης και πιστεύουμε ότι προφανώς προσπαθούσε να μεταναστεύσει στη Γερμανία», δήλωσε ο Χαλίντ Αμπου Μπακάρ, ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε με ομολόγους του των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.

O Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μεχρντάντ, που δεν είχε επαφές με τρομοκρατικές ομάδες ταξίδευε με τελικό προορισμό τη Φρανκφούρτη προκειμένου να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.
Η μητέρα του, που βρίσκεται ήδη στη Φρανκφούρτη και τον περίμενε, σύμφωνα με την ανακοίνωση των μαλαισιανών αρχών, γνώριζε πως ο γιος της ταξίδευε με κλεμμένο διαβατήριο.

Πλέον, οι αρχές εξετάζουν τέσσερα σενάρια για το τι συνέβη στο αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες που αγνοείται για τέταρτη μέρα. Δεν αποκλείεται να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο και μια τεράστια αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία.

– Σαμποτάζ
– Αεροπειρατεία
– Ψυχολογικά προβλήματα επιβάτη ή μέλους του πληρώματος
– Προσωπικά προβλήματα επιβάτη ή μέλους του πληρώματος

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, στη συνέντευξη Τύπου όπου δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του νεαρού Ιρανού, που μαζί με το άλλο άτομο που ταξίδευσε με κλεμμένο διαβατήριο μπήκαν παράνομα στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου, διέψευσε την πληροφορία πως πέντε από τους επιβάτες της πτήσης MH370 έκαναν check in αλλά δεν ανέβηκαν ποτέ στο αεροπλάνο.

«Δεν υπάρχει αυτό», είπε και πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται και το σενάριο κάποιος από τους επιβάτες ή μέλος του πληρώματος να είχε μεγάλο συμβόλαιο για ασφάλεια ζωής και να ήξερε πως με το θάνατό του, η οικογένειά του θα έπαιρνε πολλά λεφτά.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγαλώνει το μυστήριο γύρω απο την εξαφάνιση του αεροσκάφους των Malaysian Airlines

Μαλαισία: Οι Ουιγούροι και γιατί κατηγορούνται για τρομοκρατία