Δυτική Όχθη: Οι IDF «εξουδετέρωσαν» καταζητούμενο του Ισλαμικού Τζιχάντ και 4 συντρόφους του – Κρύβονταν σε τζαμί στην Τουλκαρέμ

Ο ισραηλινός στρατός (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις – IDF) ανακοίνωσε ότι σκότωσε σήμερα 29.8.2024 «πέντε τρομοκράτες που κρύβονταν σε τζαμί» στην Τουλκαρέμ, στην Δυτική Όχθη, κατά τη δεύτερη ημέρα «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» σε πολλές πόλεις και καταυλισμούς προσφύγων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Χθες ο στρατός του Ισραήλ είχε επισημάνει ότι «εξουδετέρωσε» εννέα Παλαιστίνιους μαχητές σε επιχειρήσεις του στη Τζενίν, την Τουλκαρέμ, την Τούμπας και τους καταυλισμούς προσφύγων που βρίσκονται στις πόλεις αυτές στη Δυτική Όχθη, όπου είναι ιδιαίτερα ενεργές ένοπλες ομάδες Παλαιστινίων που μάχονται κατά του Ισραήλ.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Μουχαμάντ Τζαμπέρ, γνωστός ως Άμπου Σούτζα, ο οποίος είχε αναφερθεί προηγουμένως από τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν ο διοικητής της τοπικής πτέρυγας του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ στο στρατόπεδο Νουρ Σαμς του Τουλκαρέμ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στρατεύματα της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας Γιαμάμ της Συνοριακής Αστυνομίας αντιμετώπισαν μια ομάδα ενόπλων που είχαν εγκλωβιστεί σε ένα τζαμί στη Δυτική Όχθη, μετά από πληροφορίες για το πού βρίσκονται από την Shin Bet, την Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ.

Πέντε Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκοτώθηκαν και ένας Ισραηλινός αξιωματικός Γιαμάμ τραυματίστηκε ελαφρά κατά την ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με τις IDF.

Κατά την Shin Bet ο Τζαμπέρ συμμετείχε στον σχεδιασμό και τη διεύθυνση πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του Amnon Muchtar σε μια τρομοκρατική επίθεση στην Qalqilya τον Ιούνιο.