Δυτική Όχθη: Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν 5 Παλαιστίνιους μέσα στο αυτοκίνητό τους στη Ναμπλούς

REUTERS/Raneen Sawafta

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής μονάδας Yamam σκότωσαν πέντε καταζητούμενους Παλαιστίνιους τρομοκράτες κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Ναμπλούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη νωρίτερα σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής των επιχειρήσεων για τις «Ταξιαρχίες των Μαρτύρων Al-Aqsa».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από Παλαιστίνιους αξιωματούχους ή οργανώσεις για αυτό το θέμα. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατο μόνο τεσσάρων ανδρών.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA μετέδωσε ότι άνδρες από τις ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ, οι οποίοι όμως φορούσαν τα πολιτικά τους ρούχα, άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι άνδρες, στην πόλη Ναμπλούς, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα έχουν ενταθεί οι βίαιες συγκρούσεις και σε όλη τη Δυτική Όχθη. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένοπλοι μαχητές, νεαροί που εκτόξευαν πέτρες και άμαχοι περαστικοί σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Δεκάδες Ισραηλινοί έχουν επίσης σκοτωθεί από επιθέσεις Παλαιστινίων στον δρόμο. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα από επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Χαντέρα, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

«Οι πέντε ένοπλοι υπέβαλαν άμεση απειλή για τις ισραηλινές δυνάμεις κατά την απόπειρα σύλληψής τους», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι συμμετείχαν σε «σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον πολιτών και δυνάμεων του IDF».

Πηγή: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτπγραφία Reuters