Δυτική Όχθη: Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινή επιδρομή – Αναφορές ότι σκοτώθηκαν διοικητές της Χαμάς και της Φατάχ

Επτά Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο διοικητές Παλαιστίνιων μαχητών και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινές επιδρομές που είχαν στόχο ενόπλους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Η μία ισραηλινή επιδρομή έγινε στην πόλη Τουλκάρεμ, όπου μάχες ανάμεσα σε Παλαιστίνιους μαχητές και Ισραηλινούς στρατιώτες ξέσπασαν στους δρόμους. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο Reuters ότι αεροπορική επιδρομή έπληξε ένοπλους μαχητές που δρούσαν στην περιοχή και ότι οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται.

Δύο μαχητές, ένας από την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και ένας που ήταν μέλος της αντίπαλής της Φατάχ, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, όπως και μια γυναίκα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα στοιχεία άλλων δύο νεκρών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε παράλληλα ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστή επιδρομή που έγινε κοντά στην πόλη της Χεβρώνας. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους. Από την πλευρά του, το AFP μετέδωσε επικαλούμενο Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ότι πέντε Παλαιστίνιοι μεταξύ των οποίων μια μητέρα και η κόρη της σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό προσφύγων της Τουλκάρεμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στον καταυλισμό αυτόν νωρίς το πρωί και σκότωσαν 5 ανθρώπους, δήλωσαν πολλές πηγές από τον καταυλισμό της Τουλκάρεμ, πόλη που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της κατεχόμενης από το Ισραήλ από το 1967 Δυτικής Όχθης. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται μια γυναίκα και η κόρη της που εργάζονταν εθελοντικά για τις τοπικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, δήλωσε στο AFP ο Φαϊσάλ Σαλάμαχ, υπεύθυνος του καταυλισμού αυτού προσφύγων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters