Στην συνήθη τακτική του, την απειλή Ευρωπαϊκών χωρών ακόμη και με τη χρήση πυρηνικών όπλων, επανέρχεται ο στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Αφού κατηγορεί «Ευρωπαίους πολιτικούς» για «Ρωσομανία» ή «Ρωσοφοβία», ο Μεντβέντεφ υποδύεται τον «ψυχίατρο» και συνιστά την δέουσα θεραπευτική αγωγή: Kalibr, Iskander, Oreshnik και σε «σοβαρές περιπτώσεις» Yars και Sarmat, τους πυραύλους δηλαδή που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Από την ανάρτηση του Μεντβέντεφ δεν λείπουν οι άκρως μειωτικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί (πχ για τους Μακρόν και Στάρμερ), ενώ αναμασά τις γνωστές κατηγορίες των τρολς του διαδικτύου περί εθισμένου στα ναρκωτικά Ζελένσκι.
Η ανάρτηση του Μεντβέντεφ είναι η ακόλουθη:
«Ένας σημαντικός αριθμός Ευρωπαίων πολιτικών έχουν υποκύψει στην οξεία Ρωσομανία (επίσης γνωστή ως Ρωσοφοβία) – μια ψυχιατρική διαταραχή που προέρχεται από μια διπολική συναισθηματική υπερβολή της επιρροής της Ρωσίας στη ζωή της Ευρώπης και των Ευρωπαίων. Η κατάσταση συνήθως εναλλάσσεται μεταξύ δύο ξεχωριστών φάσεων: μανιακή και καταθλιπτική.
Η μανιακή φάση χαρακτηρίζεται από την επιθετικότητα και την τάση κάποιος να προκαλεί και να επιτίθεται στους ισχυρότερους αντιπάλους χωρίς να αξιολογεί τις πραγματικές δυνατότητες του ατόμου ενάντια στον στόχο της επίθεσης. Μερικές φορές, (η φάση αυτή) τελειώνει με ανεξέλεγκτη ούρηση και αφόδευση. Παραδείγματα ασθενών στο μανιακό στάδιο περιλαμβάνουν τους Μακρόν, Στάρμερ, Στουμπ και αρκετούς άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς.
Η καταθλιπτική φάση χαρακτηρίζεται από μελαγχολία, συναισθηματική και σωματική κόπωση, διατροφικές διαταραχές, υποχονδρία και αυτοτραυματισμό. Ένας ασθενής στο καταθλιπτικό στάδιο της Ρωσομανίας μπορεί να βλάψει τον εαυτό του, συμπεριλαμβανομένου του αυτο-ευνουχισμού. Προς το παρόν, αυτό το στάδιο παρατηρείται συχνότερα στις γυναίκες (Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Κάγια Κάλας) ή σε ερμαφρόδιτουςς που πάσχουν από εθισμό στα ναρκωτικά (ασθενείς Ζελένσκι, Σακασβίλι).
Η θεραπεία είναι συμπτωματική. Τα παραδοσιακά φάρμακα είναι γενικά αναποτελεσματικά. Το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα έχει παρατηρηθεί με τη συνδυασμένη χρήση ισχυρών ηρεμιστικών φαρμάκων όπως «kalibr», «Onyx», «Iskander», και το πολλαπλών συστατικών ηρεμιστικό «Oreshnik». Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά νευροληπτικά όπως «yars» και «sarmat»».