Διαταγή επίθεσης των IDF: «Θα πολεμήσουμε στους δρόμους και στα τούνελ – Είστε η γενιά της νίκης, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα» [vid]

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δημοσίευσαν την ηχογραφημένη διαταγή επίθεσης που έδωσε ο επικεφαλής της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης, Υποστράτηγος Γιαρό Φίνκελμαν, στα ισραηλινά στρατεύματα που αναμένεται να επιτεθούν στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει «κανένα άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη».

Ειδικότερα, ο Ισραηλινός Διοικητής αναφέρει: «Εξαπολύουμε επίθεση στη Χαμάς και στις τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας. Ο στόχος μας είναι ένας, η νίκη. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα διαρκέσει ο αγώνας, πόσο δύσκολος θα είναι, δεν μπορεί να υπάρξει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Θα πολεμήσουμε επαγγελματικά και δυναμικά υπό το πρίσμα των αξιών των IDF, με τις οποίες έχουμε ανατραφεί, όπως η προσήλωση στην αποστολή μας και η προσπάθεια για τη νίκη».

Ο Υποστράτηγος Γιαρόν Φίνκελμαν πρόσθεσε ότι: «Θα χτυπήσουμε τον τρομερό εχθρό που στέκεται μπροστά μας. Μαχητές μου, αδέρφια μου, οι κάτοικοι των περιοχών Μπε’ερί, Σντερόντ, Νιρ Οζ, Κφαρ Αζά και των δυτικών κοινοτήτων της επαρχίας Νεγκέβ και μαζί τους ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ, μας κοιτάζουν τώρα. Όπως εγώ, έτσι και αυτοί σας εμπιστεύονται και πιστεύουν σε εσάς,. Είστε η γενιά της νίκης. Αναλάβετε τα καθήκοντά σας, χτυπήστε τον εχθρό. Όβερ».

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφία IDF