Δένδιας: Σε μια κανονική Λιβύη δεν έχει ισχύ το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Το δικό του «μήνυμα» έστειλε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει, συνοδεύοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη Λιβύη, κάνοντας αναφορά όχι μόνο στο τουρκολιβυκό μνημόνιο αλλά και στην αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων από τη χώρα.

Όπως τόνισε νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναφορικά με την ατζέντα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το τουρκολιβυκό μνημόνιο αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική πλευρά, ενώ όπως έχουν τονίσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρας, η απόσυρση των ξένων μισθοφόρων είναι εξίσου σημαντική.

Η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη έχει ξεχωριστή σημασία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Κύπρου.

Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η Λιβύη κάνει τα πρώτα βήματα για την επαναφορά της κανονικότητας και η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να την ενισχύσει» και τόνισε πως «απαραίτητη προϋπόθεση για να την κανονικότητα είναι να αποχωρήσουν όλα τα ξένα στρατεύματα και οι μισθοφόροι».

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας τόνισε ότι σε μια κανονική Λιβύη «το τουρκολυβικό μνημόνιο που φαντασιώνεται το μοίρασμα θαλασσίων ζωών δεν μπορεί να έχει ισχύ» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι πρόθυμη να βοηθήσει την πορεία της χώρας προς την κανονικότητα.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύει το Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο αυριανό ταξίδι του στη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters