Δεν ανησυχεί η ινδική κυβέρνηση για αμερικανικές κυρώσεις λόγω της αγοράς των S-400 από τη Ρωσία

Ήσυχοι δηλώνουν ότι είναι οι Ινδοί αξιωματούχοι για την αγορά του ρωσικού πυραλικού συστήματος S-400 αφού δεν περιμένουν να τους επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ όπως απειλεί η Ουάσινγκτον την Άγκυρα για τον ίδιο λόγο.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ινδίας δήλωσε σε συνέντευξη του χτες ότι η Ινδία χρειάζεται τους S-400 προκειμενου να μείνει ισχυρή.

Oι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει από καιρό ότι οι χώρες που θα αποφασίσουν να εγκαταστήσουν S-400 στο έδαφός τους ή άλλα ρωσικα οπλικά συστήματα θα πρέπει να περιμένουν κυρώσεις. Ωστόσο ο Ινδός πρωθυπουργός, Μόντι, αψήφησε τη συγκεκριμένη προειδοποίηση και προχώρησε σε συμφωνία με τη Μόσχα, αξίας 5 δις δολαρίων για την αγορά του εν λόγω συστήματος αεράμυνας.

Οι Αμερικανοί ως γνωστόν απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις και με έξοδο από το πρόγραμμα των μαχητικών στελθ F-35 ενώ έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα.

Το γεγονός όμως ότι η Ινδία είναι σημαντικός παίκτης στην περιοχή, για τις ΗΠΑ, προκειμένου να «τιθασεύσουν’ την Κίνα αλλά και ότι δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία ίως τελικά μαλακώσει την Ουάσινγκτον.

Πηγή: PressTV    Φωτογραφία από TASS