Δείτε το F-35 στο πρώτο του air-show – ΒΙΝΤΕΟ

Η ετήσια επίδειξη αεροσκαφών του Συνδέσμου πειραματικών αεροσκαφών (Experimental Aircraft Association) στο Οσκος του Γουισκόνσιν στις ΗΠΑ φέτος ειχε ενα πολυ σημαντικό καλεσμένο. Το πιο ακριβό αεροσκάφος στη ιστορία, το F-35A Lightning II έλαβε μέρος στο πρώτο του airshow.

Η παράσταση που έδωσε το F35 κέρδισε τις εντυπώσεις. Η ευελίξια του αεροσκάφους ειναι ορατή οταν λίγο πριν την προσγείωση ο πίλοτος ξαφνικά αλλάζει γνώμη και ξανα-αναβαίνει στους αιθέρες.

Ωστόσο, το αεροσκάφος μπορεί να εχει εντυπωσιάσει το απλό κοινό αυτο το καλοκαίρι αλλα το πανακριβο οπλικό σύστημα – Δειτε εδω το πιο ακριβό οπλικό σύστημα στην ιστορία – εξακολουθεί να εχει ακόμη πολυ δρόμο μπροστά του πριν να ειναι έτοιμο για το πεδίο της μάχης. Το συνολικό κόστος του έργου που εχει φτάσει το 1.5 τρις δολάρια συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και επιπλέον καθώς φτάνουμε στο τελευαταίο στάδιο της διαδικασίας εξακολουθεί να μην είναι σαφές αν το F-35 ειναι πραγματικά μια βελτίωση σε σχέση με τα υπάρχοντα μαχητικά αεροσκάφη, ορισμένα από τα οποία είχαν σχεδιαστεί κατά τη δεκαετία του 1970.

Αρκετά απο τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους εχουν γίνει αντικείμενο επικρίσεων, όπως για παράδειγμα το υπερβολικά περίπλοκο και όχι ιδιαίτερα χρήσιμο κράνος του που ειναι πολυ πιο μεγάλο απ’οτι πρέπει και εχει περιορισμένη ορατότητα με συνολικό κόστος κάπου στα 400.000 δολάρια. Επιπλέον στις αερομαχίες το F-35 φαίνεται να μην μπορεί να ξεπεράσει το πολύ παλαιότερο F-16.
Το F-35 Lightning II υποτίθεται ότι θα ειναι το κύριο μαχητικό αεροσκάφιος των ΗΠΑ για τις επόμενες δεκαετίες. Αλλα φαίνεται οτι μεσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει να εμφανίζει αλλο ενα μικρό πρόβλημα καθώς το F-35, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, μπορεί, ξαφνικά, να πιάσει φωτιά … κατα την διάρκεια απογειωσης ή προσγείωσης.  Αυτο ακριβώς συνέβη τον Ιούνιο του 2014, οταν κατα την διάρκεια προσγείωσης, ενα F-35 τυλίχθηκε στις φλόγες! Διαβάστε: Γιατι το F – 35 τυλίγεται στις φλόγες! ΦΩΤΟ

Αυτα όμως δεν ειναι της ώρας, απολάυστε το στο βίντεο του Airshow!

Πηγή – Business Insider
Απόδοση/Μετάφραση – ΟnAlert