OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Αποκάλυψε τη μεγαλύτερη στρατιωτική αναβάθμιση της Ρωσίας στο κατώφλι του ΝΑΤΟ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

19/10/2018 - 07:00
Iskander: «Τρομακτικά» πλάνα από την εκτόξευση του πυραύλου [vid]
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ρωσία αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τέσσερις στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε στρατηγικό χώρο που βρίσκεται στο κατώφλι του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από το CNN. 

Η αυξημένη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα εντοπίστηκε στο Καλίνινγκραντ, ένα αποσυνδεδεμένο από την ηπειρωτική Ρωσία, έδαφος που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, αλλά είναι εμφανές πλέον ότι οι δραστηριότητες της Ρωσικής «Αρκούδας» στην περιοχή φαίνεται ότι έχει επεκταθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες.

Οι Ρώσοι πραγματοποιούν σημαντικές εργασίες αναβάθμισης σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι ενεργός χώρος αποθήκευσης πυρηνικών όπλων, όπως αναφέρει ο Hans M. Kristensen από την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων έπειτα από την ανάλυση δορυφορικών εικόνων τον Ιούνιο.


Φωτό από : Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων

Ειδικότερα, οι εργασίες συνεχίζονται στον προφανή χώρο αποθήκευσης πυρηνικών που εντοπίστηκε καθώς επίσης και σε άλλα 40 σημεία όπου εντοπίζονται ενισχυμένα οχυρά, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή κοντά στο Primorsk, ένα μεγάλο λιμάνι στη Βαλτική Θάλασσα.

Οι αναβαθμίσεις στην αεροπορική βάση του Τσκάλοφσκ, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου σιδηροδρόμου και ενός βελτιωμένου συστήματος προσγείωσης αεροσκαφών, και της βάσης Chernyakhovsk, που φιλοξενεί μια ταξιαρχία με πυραυλικά συστήματα, βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε το CNN την Τετάρτη. 

New satellite imagery shared exclusively with CNN shows Russia appearing to upgrade four of its military installations in Kaliningrad, Russia’s strategic outpost on NATO’s doorstep. https://t.co/KRdRUTVb39 pic.twitter.com/3qbaS3UEZQ

— The Situation Room (@CNNSitRoom) October 17, 2018

Ο πύραυλος Iskander που μπορεί να φέρει πυρηνικές κεφαλές, είχε παραδοθεί στη βάση του Chernyakhovsk τον Φεβρουάριο, μια κίνηση που εκτιμήθηκε από τη Δύσηι ως ένα από τα πιο σοβαρά σημάδια ρωσικής στρατιωτικοποίησης στη Βαλτική.

“Αν θέλουν να μας προκαλέσουν, θα τους προκαλέσουμε ,δ εν πρόκειται να φοβηθούμε από τα συστήματα αυτά” δήλωσε ο Nαύαρχος James Foggo, Διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Δύναμης στην Ευρώπη, ο οποίος είναι επίσης Διοικητής του στρατηγείου της Συμμαχικής Διακλαδικής Δύναμης στη Νάπολι.

Αναφορές για πιθανή συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στο Καλίνινγκραντ βγαίνουν στην επιφάνεια, λίγες μέρες πριν την μαζική στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ που περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα από περισσότερες από δύο χώρες.

Οι επερχόμενες ασκήσεις Trident Juncture, που προγραμματίζονται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, θα περιλαμβάνουν 45.000 στρατιώτες, 10.000 οχήματα, 60 πλοία και 150 αεροσκάφη από 31 χώρες που θα λάβουν χώρα δίπλα στην Νορβηγία.

Οι κοινές ασκήσεις συλλογικής άμυνας όπως περιγράφονται στο Άρθρο 5, θα περιλαμβάνουν εκπαίδευση στην ξηρά, στον αέρα και θα συμμετέχουν ακόμα και αμφίβιες δυνάμεις για την αναχαίτιση σε πρώτη φάση και αντεπίθεσης σε δεύτερη φάσης ενάντια σε έναν εχθρό που απειλεί την κυριαρχία ενός μέλους του ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ρώσοι έχουν λάβει πρόσκληση να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να στείλουν ηχηρό μήνυμα στη Μόσχα.

«Υπάρχει ένα ισχυρό και συγκεκριμένο μήνυμα που θα σταλεί και θα δουν ότι είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποτρέψει οποιαδήποτε χώρα που μπορεί να θέλει να διασχίσει τα σύνορα ενός μέλους του ΝΑΤΟ » εξήγησε ο Foggo.

Δείτε βίντεο με τον τρομερό πύραυλο Iskander που κάνει το NATO νευρικό :

Με πληροφορίες από : Task and Purpose , CNN
 

Tags: CNNISKANDERNATOTRIDENT JUNCTUREΚΑΛΙΝΙΝΓΚΡΑΝΤΡΩΣΙΑ

Related Posts

Σίδνεϊ
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

14/12/2025 - 19:09
Μελόνι
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

14/12/2025 - 18:40
An-22 - συντριβή
ΚΟΣΜΟΣ

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

14/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert