Χεζμπολάχ: «Στόχος μας ήταν η βάση Glilot του ισραηλινού στρατού – Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε ευρείας κλίμακας πόλεμο», λέει ο Νασράλα

REUTERS/Mohamed Azakir

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εκφώνησε δημόσια ομιλία, λέγοντας ότι «η απάντηση της οργάνωσης καθυστέρησε για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής στρατιωτικής κινητοποίησης του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή.

Η ομάδα αποφάσισε να μην απαντήσει άμεσα στη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της στοχεύοντας περιοχές αμάχων, πρόσθεσε ο Νασράλα, λέγοντας ότι αποφάσισε να μην στοχεύσει τις ισραηλινές πολιτικές υποδομές, αλλά μόνο στρατιωτικές.

Ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ ήθελε να βάλει στο στόχαστρο στρατιωτικές τοποθεσίες κοντά στο Τελ Αβίβ και ότι στόχος της σημερινής επίθεσης ήταν μια βάση στρατιωτικών πληροφοριών όπου λειτουργεί μια ισραηλινή μονάδα παρακολούθησης.

Συγκεκριμένα, σκόπευε να εκτοξεύσει drones για να στοχεύσει τη στρατιωτική βάση Glilot, όπου εδρεύει η μονάδα πληροφοριών 8200 του στρατού.

Η βάση βρίσκεται «πολύ βαθιά» μέσα στο ισραηλινό έδαφος, δήλωσε ο Νασράλα, και πολύ κοντά στο Τελ Αβίβ.

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα ότι η Χεζμπολάχ «εργάστηκε» ώστε να διασφαλίσει πως η απάντησή της στον φόνο του Φουάντ Σουκρ στις 30 Ιουλίου δεν θα προκαλέσει ευρείας κλίμακας πόλεμο.

Η τρομοκρατική ομάδα σκόπευε να εκτοξεύσει 300 πυραύλους Κατιούσα (Katyusha) σε διαφορετικές στρατιωτικές τοποθεσίες σε διάφορα μέρη του Ισραήλ για να κρατήσει απασχολημένο το σύστημα αεράμυνας Iron Dome του Ισραήλ, έτσι ώστε τα drones της να μπορούν να φτάσουν στο Glilot, πρόσθεσε ο ηγέτης της οργάνωσης.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, Guardian / Φωτογραφία αρχείου Reuters