Χεζμπολάχ: Νεκρός ο διοικητής της μονάδας πυραύλων από τον ισραηλινό βομβαδισμό στη Βηρυτό

REUTERS/Mohamed Azakir

Ο επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε στην ισραηλινή επιδρομή που έγινε σήμερα στε προάστιο της Βηρυτού, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δύο λιβανικές πηγές ασφαλείας.

Ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ ονομάζεται Ιμπραχίμ Κουμπάϊσι, όπως είχε γράψει νωρίτερα και το OnAlert, σχετικά με τον στόχο του Ισραήλ στο σημερινό χτύπημα στη Βηρυτό.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ένα πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου.

REUTERS/Mohamed Azakir

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό, ανακοίνωσε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός.

«Ένα ισραηλινό χτύπημα στόχευσε δύο ορόφους σε ένα κτίριο κατοικιών στην περιοχή Ghobeiri», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας.

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

O ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι «εξουδετέρωσε τον ανώτατο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ.

«Ο Κουμπάϊσι διοικούσε πολλές μονάδες πυραύλων εντός της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένης της Μονάδας Κατευθυνόμενων Πυραύλων Ακριβείας. Με τα χρόνια και κατά τη διάρκεια του πολέμου, ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση πυραύλων προς Ισραηλινούς αμάχους. Υπηρέτησε επίσης ως σημαντική πηγή γνώσης στον τομέα των πυραύλων και είχε στενούς δεσμούς με ανώτερους στρατιωτικούς ηγέτες της Χεζμπολάχ. Εξαλείφθηκε μαζί με άλλους κεντρικούς διοικητές στη Δύναμη πυραύλων και ρουκετών της Χεζμπολάχ», αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Times of Israel / Φωτογραφίες Reuters