Χεζμπολάχ: Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό ο υπέυθυνος μεταφοράς όπλων από το Ιράν και τη Συρία

REUTERS/Louisa Gouliamaki

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκότωσαν τον Μοχάμεντ Τζάφαρ Κασίρ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις μεταφορές όπλων από το Ιράν προς τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση «ακριβείας» σήμερα το απόγευμα στη Βηρυτό, στο προάστιο Νταχίγιε, γνωστό προάστιο της Χεζμπολάχ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για το αραβόφωνο κοινό, ο Κασίρ ήταν επί 15 χρόνια επικεφαλής της «Μονάδας 4400», η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη μεταφορά όπλων από το Ιράν και τη Συρία.

Συμμετείχε σε εκατοντάδες «στρατηγικές» επιχειρήσεις λαθρεμπορίου όπλων από το Ιράν στη Χεζμπολάχ και ήταν μεταξύ εκείνων που προώθησαν το έργο πυραύλων ακριβείας της λιβανικής ομάδας.

Ο Κασίρ ήταν «ένας από τους ανώτερους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και το πιο κυρίαρχο πρόσωπο στον τρομοκρατικό άξονα Ιράν-Χεζμπολάχ-Συρία και θεωρείται κοντά στο ιρανικό καθεστώς», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία Reuters