Χεζμπολάχ: Για πρώτη φορά απειλεί και την Κύπρο – «Μην αφήνετε το Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις σας»

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι σε περίπτωση που οι εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό κλιμακώνονταν σε έναν ευρύτερο πόλεμο, τότε οι μαχητές του κινήματος θα αγωνίζονταν «χωρίς κανόνες» και «χωρίς περιορισμούς».

Διεμήνυσε ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα υπήρχε ασφάλεια από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενους στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Για πρώτη φορά, ο Χασάν Νασράλα εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Το άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό εχθρό για να στοχεύσει τον Λίβανο θα σήμαινε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα το αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου», είπε.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Γάζα και είμαστε έτοιμοι για όλα. Δεν φοβόμαστε. Το αίτημά μας είναι σαφές: Πλήρης και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», συνέχισε ο Νασράλα.

Τέλος, υποστήριξε ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Χαμάς δεν ορίζει ότι η διακοπή των μαχών πρέπει να είναι μόνιμη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters