Χεζμπολάχ: Εξαπέλυσε νέα πλήγματα κατά των IDF στο νότιο Λίβανο με πυροβολικό και ρουκέτες

REUTERS/Artorn Pookasook

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα (14.10.202) ότι μαχητές της χρησιμοποίησαν οβίδες το πρωί εναντίον Ισραηλινών στρατευμάτων που προσπάθησαν να διεισδύσουν στον νότιο Λίβανο, ενώ στοχοθέτησαν και άλλους Ισραηλινούς στρατιώτες σε άλλη περιοχή στη μεθόριο.

«Όταν δύναμη του πεζικού του εχθρού προσπάθησε να διεισδύσει στο λιβανέζικο έδαφος», κοντά στο μεθοριακό χωριό Μαρκάμπα, οι μαχητές της Χεζμπολάχ τη στοχοθέτησαν «με οβίδες του πυροβολικού», ενώ ακόμα εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και σε άλλες μεθοριακές περιοχές, κυρίως στην επαρχία Λαμπουνέχ, στα δυτικά.

Ακόμα, η Χεζμπολάχ απείλησε το Ισραήλ ότι θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον του στην περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στον Λίβανο, μετά το χθεσινό πλήγμα με drones εναντίον βάσης του στρατού νότια της Χάιφα που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισε περισσότερους από 60 ανθρώπους. Πρόκειται για το πιο φονικό πλήγμα που έχει εξαπολύσει η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ μετά τις 23 Σεπτεμβρίου, όταν οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δύο πλευρών μετατράπηκαν σε ανοικτό πόλεμο.

Αιματηρό πλήγμα κατά των IDF

Σε ανακοίνωσή του το σιιτικό κίνημα, το οποίο υποστηρίζεται από το Ιράν και είναι σύμμαχος της παλαιστινιακής Χαμάς, «υποσχέθηκε στον εχθρό» ότι η επίθεση «νότια της Χάιφα δεν είναι παρά μια πρόγευση αυτού που τον περιμένει, αν αποφασίσει να συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον του λαού μας».

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε κέντρο εκπαίδευσης της ταξιαρχίας Γκολάνι στην Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την United Hatzalah, μια οργάνωση εθελοντών διασωστών, από την επίθεση τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters