Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα εναντίον του Ισραήλ – Ανέλαβε δράση το Iron Dome [vids]

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα από τον Λίβανο προς το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή 4.8.2024.

Σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ σημειώνει πως η εκτόξευση των πυραύλων εναντίον του Ισραήλ δεν αποτελεί απάντηση στον θάνατο του υπαρχηγού της Φουάντ Σουκρ, ούτε αντίποινα για την δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, αλλά ανταπόδοση Ισραηλινού χτυπήματος στον Λίβανο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων.

Βίντεο έδειξαν το αμυντικό σύστημα Iron Dome του Ισραήλ να ενεργοποιείται πάνω από το Ισραήλ νωρίς την Κυριακή, 4.8.2024.

Στην ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ αναφέρει πως «…ως απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού… που είχαν στόχο τα χωριά Kafr Kila και Deir Siryan και τραυμάτισαν πολίτες, η Ισλαμική Αντίσταση συμπεριέλαβε τον νέο οικισμό Beit Hillel στο πρόγραμμα των πυρών της και τον βομβάρδισε για πρώτη φορά με δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα».

Άμεση απάντηση του Ισραήλ

Άμεση ήταν η απάντηση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (Israel Defence Forces- IDF) στην επίθεση της Χεζμπολάχ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των IDF, «Μετά τις σειρήνες που ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας, εντοπίστηκαν περίπου 30 βλήματα που περνούσαν από τον Λίβανο, τα περισσότερα από τα οποία αναχαιτίστηκαν από τη Συστοιχία Αεροπορικής Άμυνας των IDF.
Εντοπίστηκε μια ρουκέτα να πέφτει στην περιοχή Beit Hillel και αρκετές έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Λίγο μετά, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ έπληξε τον εκτοξευτή της Χεζμπολάχ από τον οποίο εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες και πρόσθετη τρομοκρατική υποδομή στην περιοχή Marjaayoun στο νότιο Λίβανο».

«Επιπλέον, το πυροβολικό του Ισραηλινού Στρατού έβαλε για να εξουδετερώσει τις απειλές στην περιοχή της Οντάισεχ», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση των IDF.

Πηγή: Με πληροφορίες από SkyNews, IDF