Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες κατά του Ισραήλ – Πυρκαγιές σε οικισμούς από τα θραύσματα [vids]

REUTERS/Shir Torem

Δεκάδες ρουκέτες εκτόξευσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 22/9/2024 από τον Λίβανο η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

Η εκτόξευση των ρουκετών αποτελούσε αντίποινα για τις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο», όπως ανακοίνωσε η ίδια η Χεζμπολάχ μέσω Telegram.

Η οργάνωση υποστήριξε ότι στόχος των ρουκετών ήταν η αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ του Ισραήλ.

Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (Israel Defence Forces – IDF) όσες ρουκέτες της Χεζμπολάχ δεν αναχαιτίστηκαν, έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές ή σε ανοιχτούς χώρους.

Συγκεκριμένα οι IDF ανακοίνωσαν πως μετά τις σειρήνες που ήχησαν μεταξύ 6:24 και 6:32 και μεταξύ 6:52 και 07:00 σε πολλές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ, εντοπίστηκαν περίπου 85 ρουκέτες που περνούσαν από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος.

Κάποιες από τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ αναχαιτίστηκαν και τα πεσμένα θραύσματα εντοπίστηκαν στις περιοχές Κιργιά Μπιαλίκ, Τσουρ Σαλόμ και Μορεσέτ.

«Σωστικά συνεργεία και μέλη της πυροσβεστικής επιχειρούν αυτή τη στιγμή για την κατάσβεση πολλών πυρκαγιών που άναψαν στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση των IDF.

Πάντα κατά τον ισραηλινό στρατό, σειρήνες ήχησαν επίσης στις 4:48 και στις 5:10 στην περιοχή της κοιλάδας Τζεσρίλ, καθώς εντοπίστηκαν περίπου 20 ρουκέτες της Χεζμπολάχ που περνούσαν από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος. Οι περισσότερες από αυτές αναχαιτίστηκαν, ενώ οι υπόλοιπες έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους.