Χεζμπολάχ: «Είμαστε έτοιμοι για δράση εναντίον του Ισραήλ όταν έρθει η ώρα»

Ο υπαρχηγός της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ που έχει έδρα στον Λίβανο, δήλωσε σήμερα (13/10/2023) πως η οργάνωση είναι έτοιμη να αναλάβει δράση εναντίον του Ισραήλ «όταν έρθει η ώρα».

Μάλιστα ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Σεΐχης Ναΐμ Κασέμ, έστρεψε ευθέως τα βέλη του εναντίον των ΗΠΑ, αλλά και της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής αρχηγός της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα είναι «έτοιμη» και θα «συνεισφέρει» στις αντιπαραθέσεις εναντίον του Ισραήλ σύμφωνα με το δικό της σχέδιο, παρά το γεγονός ότι οι ξένες δυνάμεις της ζητούν να μείνει στο περιθώριο.

Ο Σεΐχης Ναΐμ Κασέμ είπε ότι οι μεγάλες δυνάμεις, οι αραβικές χώρες και τα Ηνωμένα Έθνη είπαν «άμεσα και έμμεσα» στη Χεζμπολάχ «να μην παρεμβαίνει» στις συνεχιζόμενες μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Βρισκόμαστε μάρτυρες της ώρας της νίκης, όχι της ώρας της απώλειας, να είστε έτοιμοι για όλα», ήταν το μήνυμα του Κασέμ.

Ο ίδιος καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, αλλά και της Ευρώπης, λέγοντας πως «οι σιωνιστικές σφαγές στη Γάζα είναι ένα οργανωμένο έγκλημα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και άλλους».

Σημείωσε δε πως η άμεση επέμβαση των ΗΠΑ επιμηκύνει την περίοδο κατοχής, προσθέτοντας πως τα αμερικανικά πολεμικά πλοία δεν φοβίζουν της Χεζμπολάχ, αναφερόμενος προφανώς στην έλεσυ του γιγαντιαίου αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford στην ανατολική Μεσόγειο.