Χεζμπολάχ: «Έχει χαθεί η επαφή με τον Χασάν Νασράλα» – «Δεν έχουμε εξαντλήσει τα μέσα μας» λένε οι IDF

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν έχει εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει με την εξάλειψη του αρχηγού της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα. «Δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πώς θα τον φτάσουμε», σημείωσε ο στρατηγός Χαλεβί σε ανακοίνωσή του.

«Έχει χαθεί η επαφή» με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε σήμερα στο AFP πηγή προσκείμενη στο σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατό του, ο οποίος ανακοινώθηκε από το Ισραήλ. «Έχει χαθεί η επαφή με τον Χασάν Νασράλα από χθες (Παρασκευή) το βράδυ», δήλωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε πλήγμα χθες, Παρασκευή, στο αρχηγείο του λιβανικού σιιτικού κινήματος στα νότια προάστια της Βηρυτού και δεσμεύτηκε ότι «θα φτάσει» οποιονδήποτε απειλεί το Ισραήλ.

«Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός», σημείωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ενώ άλλος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο λοχαγός Νταβίντ Αβραάμ, επιβεβαίωσε στο AFP ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ «εξαλείφθηκε».

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ωστόσο προς το παρόν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού. Πηγή προσκείμενη στο σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο AFP ότι έχει χαθεί η επαφή με τον Νασράλα από χθες το βράδυ, μετά την ισραηλινή επιδρομή στο αρχηγείο του κινήματος στο προπύργιό του στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters