Χεζμπολάχ: Ανακτήθηκε άθικτο το πτώμα του Χασάν Νασράλα – Νεκρός και ο διοικητής Άλι Καράκι

REUTERS/Ahmad Al-Kerdi

Το πτώμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, ανακτήθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού και είναι άθικτο, όπως δήλωσαν σήμερα μία ιατρική πηγή και μία πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Αν και η δήλωση που εξέδωσε χθες, Σάββατο, η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του Νασράλα δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ή πότε θα γίνει η κηδεία του, οι δύο πηγές είπαν πως το πτώμα δεν φέρει απευθείας τραύματα και πως φαίνεται ότι αιτία θανάτου ήταν τραύμα το οποίο προκάλεσε η ισχύς της έκρηξης.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε σήμερα πως ο υψηλόβαθμος ηγέτης της, Άλι Καράκι, σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα που έθεσε στο στόχαστρο προχθές, Παρασκευή, και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης περιλαμβανομένου του ηγέτη της, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, στον Λίβανο.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι μπορεί να έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους λόγω των ισραηλινών πληγμάτων στον Λίβανο, στη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στην ιστορία της χώρας,

«Ο αριθμός είναι πολύ σημαντικός και θα μπορούσε να φθάσει το ένα εκατομμύριο ανθρώπους, που θα ισοδυναμούσε με το ένα έκτο του συνολικού πληθυσμού του Λιβάνου και θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στην ιστορία του Λιβάνου», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο Μικάτι είπε ακόμη ότι η χώρα του δεν έχει «άλλη επιλογή από τη διπλωματική επιλογή», απαντώντας σε ερώτηση για τις διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να τεθεί τέλος στην κλιμάκωση του Ισραήλ εναντίον της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπλάχ του Λιβάνου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters