Χερσώνα: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν το κτίριο της περιφερειακής ουκρανικής διοίκησης [pics]

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πολλαπλούς πυραύλους που έπληξαν το κτίριο της ουκρανικής περιφερειακής διοίκησης στην κεντρική πλατεία της πρόσφατα απελευθερωμένης πόλης Χερσώνα, της νότιας Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο Ουκρανός διοικητής.

Η Ουκρανία ανακατέλαβε τη Χερσώνα από τις ρωσικές δυνάμεις στις 11 Νοεμβρίου, ενώ ακολούθησαν εορτασμοί ημερών στη συγκεκριμένη πλατεία που επισκέφτηκε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λίγες μέρες αργότερα για να χαιρετίσει το τέλος της ρωσικής κατοχής.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Χερσώνα από την αντίθετη πλευρά του ποταμού Ντνίπρο από τότε που εγκατέλειψαν την πόλη και αποσύρθηκαν από τη δυτική όχθη του ποταμού.

Ο Κίρυλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, είπε ότι δύο όροφοι του κτιρίου υπέστησαν ζημιές, αλλά ότι δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Ο ίδιος δημοσίευσε εικόνες στην εφαρμογή Telegram που δείχνουν συντρίμμια από το κτίριο και την οροφή ενός διαδρόμου στο εσωτερικό που είχε καταρρεύσει. Μερικά παράθυρα φαινόταν να έχουν σπάσει, αν και η δομή του κτιρίου φαινόταν ανέπαφη.

Ένα ανεπιβεβαίωτο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Telegram έδειξε μια τεράστια στήλη καπνού να αναδύεται από την κορυφή του κτιρίου της διοίκησης.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφίες Reuters