Χαστούκι Χάφταρ στον Ερντογάν: Καταστράφηκε το κέντρο επιχειρήσεων των τουρκικών δυνάμεων

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χάφταρ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις κατά της αεροπορικής βάσης του αεροδρομίου Μιτίγκα της Τρίπολης, προκαλώντας «μεγάλες ανθρώπινες και υλικές απώλειες στις τάξεις του Τούρκων στρατιωτών και μισθοφόρων».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του LNA, το πυροβολικό του χτύπησε με ακρίβεια τους στόχους του στην αεροπορική βάση Μιτίγκα όπου στεγάζεται μεταξύ άλλων η αίθουσα επιχειρήσεων της Τουρκίας, απ’ όπου ελέγχονται και οι πτήσεις των τουρκικών drones.

Ο λογαριασμός στο Twitter που απηχεί τις απόψεις του Χάφταρ και του LNA στηλίτευσε το γεγονός πως η κυβέρνηση της Τρίπολης του Σάρατζ (GNA) χρησιμοποιεί τις εμπορικές πτήσεις ως «ασπίδα» στο στρατοκρατούμενο αεροδρόμιο της Μιτίγκα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αθώων ταξιδιωτών για να προστατευθούν οι ¨μισθοφόροι του Ερντογάν».

«Η Μιτίγκα διοικείται από τις τουρκικές δυνάμεις που αποτελούν στόχο για τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, ανακοινώθηκε αργά το βράδυ πως οι υπηρεσίες του αεροδρομίου της Μιτίγκα μεταφέρονται στην πόλη Μισράτα, λόγω της κλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων στη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Οι βολές ρουκετών και πυρών πυροβολικού στην περιοχή του αεροδρομίου αυξήθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Γενεύη, απέτυχαν να δρομολογήσουν εξελίξεις.