Χάρκοβο: Η στιγμή που ρωσικός πύραυλος χτυπά εμπορικό κέντρο και γυμναστήριο [vids]

Νέα επίθεση στο Χάρκοβο εξαπέλυσε η Ρωσία, εκτοξεύοντας πύραυλο, πιθανότατα Iskander.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεκροί στο Χάρκοβο είναι τουλάχιστον 5, ενώ οι τραυματίες είναι άνω των 50, ανάμεσά τους και παιδιά.

Ο ρωσικός πύραυλος έπεσε σε κατοικημένη περιοχή, στην οποία – σύμφωνα με τις τοπικές αρχές – βρίσκονται:

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 40 τραυματίες στο Χάρκοβο, όμως αυτός ο αριθμός έχει ξεπεραστεί, καθώς οι έρευνες που γίνονται στα κτίρια που επλήγησαν φέρνουν στο φως νεότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Telegram και το Twitter, κάμερα φέρεται να κατέγραψε την στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος χτυπά το εμπορικό κέντρο:

Το ίδιο χτύπημα κατέγραψε και κάμερα από άλλο σημείο:

Μέλη της Πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τις φλόγες, να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να αναζητήσουν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια.

«Η Ρωσία τρομοκρατεί για άλλη μια φορά το Χάρκοβο, χτυπώντας τις μη στρατιωτικές υποδομές και την ίδια την πόλη.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 30 τραυματίες (σσ ο απολογισμός αυτό έχει ήδη αλλάξει). Έχουν αναπτυχθεί όλες οι απαραίτητες δυνάμεις για την επιχείρηση διάσωσης», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αλλά για να σταματήσει αυτός ο τρόμος, πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες παγκόσμιες δυνάμεις. Αυτό που απαιτείται δεν είναι εξαιρετική προσπάθεια, αλλά το επαρκές θάρρος των ηγετών – το θάρρος να δώσουν στην Ουκρανία όλα όσα χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.