Χαμάς: «Τρεις Ισραηλινοί όμηροι σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα»

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο άλλων τριών ομήρων από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τρεις εκ των οκτώ ισραηλινών ομήρων που οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ ανέφεραν χθες Κυριακή ότι είχαν τραυματιστεί σοβαρά εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών και δεν κατάφεραν τελικά να κρατηθούν στη ζωή.

«Θα αναβάλουμε για λίγες ημέρες τη δημοσιοποίηση ονομάτων και εικόνων των νεκρών, έως ότου ξεκαθαρίσει η τύχη των υπολοίπων τραυματιών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ισραηλινός στρατός και η Σιν Μπετ (την Γενική Υπηρεσία Ασφάλειας), ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι πραγματοποιήθηκε χερσαία επιχείρηση στη Ράφα αφού προηγήθηκαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε κρησφύγετα της Χαμάς, προκειμένου να απελευθερωθούν δύο όμηροι με διπλή υπηκοότητα, ο Φερνάντο Μαρμάν και ο Λουΐς Χαρ.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν 14 σπίτια και τουλάχιστον τρία ισλαμικά τεμένη σε διάφορους τομείς της πόλης, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς.

Στην Ράφα έχουν καταφύγει τουλάχιστον 1,3 εκατ. εκτοπισμένοι, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θυλάκου για να σωθούν από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς και τις μάχες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters