Χαμάς: «Τουλάχιστον 73 νεκροί από βομβαρδισμό του Ισραήλ στην βόρεια Γάζα» – Διαψεύδουν οι IDF

REUTERS/Amir Cohen/File Photo

Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός χθες Σάββατο το βράδυ (19.10.2024) στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, την οποία ελέγχει η Χαμάς, την ημέρα που drone στοχοποίησε στο κεντρικό Ισραήλ ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Νετανιάχου, κατά τον οποίο επρόκειτο περί απόπειρας δολοφονίας του από τη Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κατοικημένη περιοχή στην Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχει εξαπολύσει νέα επίθεση εναντίον στοιχείων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

«Ομάδες της πολιτικής προστασίας εντόπισαν 73 νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών» στην Μπέιτ Λάχια και «υπάρχουν ακόμη νεκροί κάτω από τα συντρίμμια», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Ο στρατός του Ισραήλ αντέτεινε πως οι αριθμοί τους οποίους δημοσιοποίησαν οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας «δεν ανταποκρίνονται» στις πληροφορίες που έχει εκείνος στην κατοχή του, διαβεβαιώνοντας πως χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά «ακριβείας» εναντίον «στόχου» που ανήκε στη Χαμάς.

Η επίθεση κατά του Νετανιάχου

Χθες (19.10.2024) εξαπολύθηκε drone εναντίον ιδιωτικής κατοικίας του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Καισάρεια (κεντρικά), πάντως ούτε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ούτε η σύζυγός του βρίσκονταν εκεί, όπως διαβεβαίωσε το γραφείο του.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από τη δική του πλευρά το βράδυ ότι η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε τουλάχιστον 200 ρουκέτες ή/και drones από τον Λίβανο εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

«Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, διέπραξε σοβαρό λάθος», ανέφερε ο κ. Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του. «Λέω στους Ιρανούς και τους συμμάχους τους στον άξονα του κακού: οποιοσδήποτε αποπειράται να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ θα πληρώνει υψηλό τίμημα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters