Χαμάς: Παραδόθηκαν δύο όμηροι από την Γάζα στον ισραηλινό στρατό [vid]

Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ακόμη ομήρους που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας και βρίσκονται καθ’οδόν για το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς και παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό βρίσκονται πλέον με τις ειδικές δυνάμεις και μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet στη βόρεια Γάζα, κοντά στο φράγμα ασφαλείας.

Οι δύο όμηροι που απελευθερώθηκαν σήμερα είναι η 21χρονη Mia Shem και η 40χρονη Amit Soussana.

Συνοδεύονται στο ισραηλινό έδαφος και θα μεταφερθούν στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ. Τις επόμενες ώρες θα απελευθερωθούν αρκετοί ακόμη όμηροι, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Από την μεριά του, το Ισραήλ θα απελευθερώσει αργότερα 30 Παλαιστίνιες κρατούμενες από τις φυλακές.

«Οι οικογένειες των ομήρων ενημερώνονται από τους εκπροσώπους των IDF με τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες πληροφορίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει συνολικά 10 ομήρους σήμερα, καθώς η προσωρινή εκεχειρία πήρε παράταση για μία ακόμη μέρα (μέχρι αύριο τα ξημερώματα).

ΗΠΑ, Αίγυπτος και Κατάρ πιέζουν τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια νέα διήμερη κατάπαυση πυρός, για την απελευθ’ερωση περισσότερων ομήρων και για να περάσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Με πληροφορίες από: Times of Israel