Χαμάς: Πάνω από 18 χιλιάδες οι νεκροί στη Γάζα – Νεκρό άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης

Τουλάχιστον 18.205 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος και του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Η κυβέρνηση της Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα από το 2007, εκτιμά ότι 49.645 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, του ‘Ασραφ αλ-Κόντρα.

Επίσης, νωρίτερα σήμερα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ANI) μετέδωσε ότι ο δήμαρχος της κοινότητας Ταϊμπέχ στον νότιο Λίβανο σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Χουσέιν Μανσούρ έχασε τη ζωή του όταν «ο ισραηλινός εχθρός έβαλε στο στόχαστρο» το χωριό, που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Aπό την μεριά του ο ισραηλινός στρατός λέει ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικού συγκροτήματος της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο ως απάντηση στις εκτοξεύσεις ρουκετών στη Γαλιλαία νωρίτερα σήμερα.

Επίσης, το Ισραήλ υποστηρίζει πως «εξουδετέρωσε», δηλαδή σκότωσε, άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, τον διοικητή του τάγματος Shejaiya, Emad Krikae. Ο Krikae ανέλαβε αυτο το πόστο στην οργάνωση, αφού ο προηγούμενος διοικητής σκοτώθηκε επίσης από ισραηλινή επίθεση. Προηγουμένως, ήταν Αναπληρωτής Διοικητής του Τάγματος Shejaiya της Χαμάς και υπεύθυνος για την εκπαίδευση αντιαρματικών πυραύλων στην Ταξιαρχία της Πόλης της Γάζας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Times of Israel / Φωτογραφία Reuters