Χαμάς: «Ο Σινουάρ πολέμησε μέχρι την τελευταία του πνοή», λέει ο επικεφαλής της οργάνωσης στη Γάζα

REUTERS/Mohammed Salem/File Photo

Ο αρχηγός της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα, επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, ο Χαλίλ αλ Χάγια, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο αλ Χάγια είπε ότι ο θάνατος του Σινουάρ θα ενισχύσει την Χαμάς και ορκίστηκε ότι «οι κατακτητές» σύντομα θα μετανιώσουν που τον σκότωσαν.

Ο Χαλίλ αλ Χάγια, επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα και βασικός διαπραγματευτής της οργάνωσης, προσθέτει ότι οι αιχμάλωτοι που κρατούνται στη Γάζα δεν θα επιστρέψουν έως ότου το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις του στη Γάζα και αποσύρει τις δυνάμεις του από τον πολιορκημένο θύλακα.

Περιγράφοντάς τον ως «σταθερό, γενναίο και ατρόμητο», ο αλ Χάγια είπε ότι ο Σινουάρ «θυσίασε τη ζωή του για την απελευθέρωσή μας».

«Έφτασε στο τέλος του όρθιος, γενναίος, με το κεφάλι ψηλά, κρατώντας το όπλο του, πυροβολώντας μέχρι την τελευταία του πνοή, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του», συνεχίζει.

«Ο Σινουάρ έζησε όλη του τη ζωή ως ιερός αγωνιστής. Από τα πρώτα του χρόνια ασχολήθηκε με τον αγώνα της αντίστασης. Μετά την αποφυλάκισή του από τις ισραηλινές φυλακές συνέχισε τον αγώνα του και την αφοσίωσή του στον σκοπό».

Όπως έγραψε νωρίτερα και το OnAlert.gr, ο Χαλίλ αλ Χάγια είναι ένας από τους πιθανούς διαδόχους στην ηγεσία της Χαμάς.

Με πληροφορίες από: Al Jazeera, Times of Israel / Φωτογραφία Reuters