CH-53: Μαχητικά ελικόπτερα μεταφέρουν περισσότερους από 500 Αμερικανούς πεζοναύτες [pic]

Τα αμερικανικά πολεμικά  ελικόπτερα CH-53 E Super Stallions διεξήγαγαν εντυπωσιακούς εναέριους ελιγμούς πτήσεων  και μαζικές μεταφορές στρατευμάτων κοντά στη βάση πεζοναυτών της Βόρειας Καρολίνας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής άσκησης «Air Assault», περίπου 500 πεζοναύτες επιβιβαστηκαν σε μαχητικά ελικόπτερα CH-53 E Super Stallion για την εκπαίδευση τους στην αποτελεσματικότερη μεταφορά στρατευμάτων στα πεδία των μαχών.

Τα πολεμικά ελικόπτερα CH-53 E επιτρέπουν στον κυβερνήτη να ελιχθεί γρήγορα για να επιτύχει τακτικές έκπληξης και απρόσμενα εναέρια χτυπήματα, ανεξάρτητα από τα εμπόδια και χωρίς εξάρτηση από τις γραμμές επικοινωνίας. Οι ενέργειες αυτές ενσωματώνουν την έννοια του συνδυασμού όπλων μέσω του συντονισμού και του προγραμματισμού μεταξύ των διοικητών μονάδων του αέρα και του εδάφους.

Οι επιχειρήσεις αεροπορικής επίθεσης δεν περιορίζονται μόνο στις οπλικές επιθέσεις, αλλά και στην μετακίνηση στρατευμάτων και οπλικού υλικού σε πεδία μάχης. Η συγκεκριμένη άσκηση είναι με ακρίβεια προγραμματισμένη και επιτρέπει στις φιλικές δυνάμεις να ενισχύσουν τα στρατεύματα εδάφους με «νέο αίμα» και να κατατροπώσουν τον εχθρό.

Τέτοιες ασκήσεις  είναι απαραίτητες για την 2η πτέρυγα πεζοναυτών, προκειμένου να διατηρηθεί μια σταθερή κατάσταση ετοιμότητας.

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση μεταφοράς στρατευμάτων:

Πηγή: Defence Blog