CENTCOM: Καταστρέψαμε 14 πυραύλους των Χούθι – Συνέχεια των επιθέσεων υπόσχονται οι φιλοϊρανοί αντάρτες

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε στο 14 πυραύλους των Χούθι που ήταν έτοιμοι να εκτοξευθούν από την Υεμένη, προκειμένου να «προστατεύσει» τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή, προχωρώντας στην τέταρτη σειρά επιδρομών της Δύσης εναντίον των φιλοϊρανών ανταρτών μέσα σε μια εβδομάδα.

«Οι πύραυλοι αυτοί σε εξέδρες εκτόξευσης ήγειραν άμεσο κίνδυνο για εμπορικά πλοία και σκάφη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή», καθώς «θα μπορούσαν να εκτοξευθούν ανά πάσα στιγμή», τόνισε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X (του πρώην Twitter).

Νωρίτερα οι Χούθι ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον αμερικανικού φορτηγού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ τους χαρακτήρισε ξανά «τρομοκρατική» οργάνωση.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι εκτόξευσαν «πυραύλους εναντίον του αμερικανικού πλοίου Genco Picardy στον Κόλπο του Άντεν» και «έπληξαν τον στόχο τους», αναφέρει ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μετά την νέα επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων, οι Χούθι διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Θα συνεχίσουμε να βάζουμε στο στόχαστρο πλοία που κατευθύνονται σε λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, ανεξαρτήτως των αμερικανοβρετανικών επιθέσεων στην προσπάθειά τους να μας εμποδίσουν», διαβεβαίωσε αξιωματούχος των Χούθι μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους αντάρτες.

Πηγές: AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ