CENTCOM: Αναχαιτίστηκαν τρία UAV σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχουν οι Χούθι

Το τελευταίο 24ωρο, αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) των Χούθι σε περιοχές που ελέγχουν οι, υποστηριζόμενοι από το Ιράν, αντάρτες στην Υεμένη, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Σε ανάρτηση της CENTCOM στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) αναφέρεται πως διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα drones αποτελούσαν «άμεση απειλή» τόσο για τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του διεθνούς συνασπισμού, όσο και για τα εμπορικά πλοία στην περιοχή.

Από την πλευρά τους, οι Χούθι ανακοίνωσαν σήμερα πως εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιου Chrysalis. Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία είπε ότι το συγκεκριμένο πλοίο βρέθηκε δύο φορές στο στόχαστρο πυραύλων και drones ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και στο Στενό Μπαμπ αλ Μάντεμπ.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι φιλοϊρανοί αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους έως ότου σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους προς τον παλαιστινιακό λαό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters