Bundeswehr: Η Γερμανία χρειάζεται 75.000 επιπλέον στρατιώτες για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο NATO

Η Γερμανία θα χρειαστεί τουλάχιστον 75.000 επιπλέον στρατιώτες στις τάξεις της Bundeswehr για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο NATO, καθώς η συμμαχία προσαρμόζει τον αμυντικό της σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει μια ολοένα και πιο εχθρική Ρωσία, ανέφερε σε σημερινό του δημοσίευμα το Spiegel.

Στη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους πέρυσι, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ υπέγραψαν τα πρώτα μεγάλα αμυντικά σχέδια από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αναφέροντας λεπτομερώς πώς θα απαντούσε η συμμαχία σε μια ρωσική επίθεση.

Η κίνηση σήμαινε μια θεμελιώδη αλλαγή, καθώς το ΝΑΤΟ δεν είχε χρειαστεί να φτιάξει τέτοια σχέδια για δεκαετίες, αφού πολέμησε μόνο μικρότερους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, και η μετασοβιετική Ρωσία δεν αποτελούσε υπαρξιακή απειλή.

Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ μεταφράζουν αυτά τα σχέδια σε συγκεκριμένες απαιτήσεις, εντοπίζοντας ελλείψεις στρατευμάτων, όπλων και άλλου εξοπλισμού που απαιτούνται για την άμυνα έναντι μιας ρωσικής επίθεσης που θα μπορούσε, σύμφωνα με τους ανώτερους ηγέτες του γερμανικού στρατού, να έρθει ήδη από το 2029.

Οι νέες απαιτήσεις του ΝΑΤΟ σημαίνουν ότι η Bundeswehr θα χρειαστεί επιπλέον 75.000 στρατιώτες για να συμπληρώσει επιπλέον συμμαχικά σώματα, τμήματα και ταξιαρχίες που απαιτούνται για την εφαρμογή των αμυντικών σχεδίων, αναφέρει το Spiegel, επικαλούμενο εμπιστευτικά έγγραφα χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή τη στιγμή, η Bundeswehr έχει περίπου 180.000 στρατιώτες, υπολείποντας τον στόχο των περίπου 200.000 στρατιωτών και 80.000 πολιτικών υπαλλήλων.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφίες αρχείου Reuters