Βρετανία: «Προβάρει» επιθέσεις με drones κατά Ρωσικών δυνάμεων

Το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει χώρες με ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως επιχειρεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Saif Sareea-3, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η άσκηση «Omani Saif Sareea-3» ξεκίνησε στο Ομάν στις αρχές Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των μεγάλης κλίμακας ασκήσεων, χρησιμοποιείται ένας στόλος αεροσκαφών, το καθένα από τα οποία κοστίζει λιγότερο από 1.300 δολάρια, ανέφερε η εφημερίδα The Times τη Δευτέρα.

«Προσπαθούμε να βάλουμε τον εαυτό μας ενάντια σε εκείνους που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι, εκείνοι που θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη εκπαίδευση και εκείνους που θα αποτελούσαν την μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς» δήλωσε ο Ταξίαρχος Στένινγκ, διοικητής των δυνάμεων κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Saif Sareea-3.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρατεύματα θα μελετήσουν τις ρωσικές στρατιωτικές τακτικές και στη συνέχεια θα υπάρξουν προσομοιώσεις μαχών με εχθρό που θα «αντιστοιχεί»στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η άσκηση Saif Sareea-3 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 5.500 στρατιώτες, 200 τεθωρακισμένα οχήματα, έξι πολεμικά πλοία,οκτώ μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon.

Τα τελευταία χρόνια, τα μέλη του ΝΑΤΟ αύξησαν τη στρατιωτική τους συγκέντρωση στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής, αναφέροντας την ανάγκη για προστασία από υποτιθέμενη ρωσική επίθεση.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ποτέ δεν θα επιτεθεί σε οποιοδήποτε σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, το ΝΑΤΟ ενώ έχει επίγνωση αυτής της ρωσικής στάσης, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη φερόμενη ρωσική επιθετικότητα ως πρόσχημα για την ενίσχυση της στρατιωτικής της συγκέντρωσης κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Πηγή: Farsnews