Βρετανία: Ο Μάικλ Φάλον νέος υπουργός Άμυνας και ο Φίλιπ Χάμοντ νέος ΥΠΕΞ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ότι υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Φίλιπ Χάμοντ, που αντικαθιστά τον Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Ο Φίλιπ Χάμοντ είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Ο Χάμοντ, υπουργός Άμυνας από το 2011, έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν ο Κάμερον δεν μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερους όρους συμμετοχής.

Την θέση του υπουργού Άμυνας θα αναλάβει ο Μάικλ Φάλον, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας. Ο Φάλον, ο οποίος διετέλεσε υπουργός για την Επιχειρηματικότητα και υπουργός Ενέργειας αντικαθιστά στο Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Φάλον νωρίτερα φέτος είχε προτείνει το Συντηρητικό Κόμμα του Κάμερον να πραγματοποιήσει εκστρατεία ώστε η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ, αν μια σχεδιαζόμενη επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων με αυτήν αποδειχθεί μη αποτελεσματική.

Ο Ουίλιαμ Χέιγκ, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, σημαντικό στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος, έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, στο πλαίσιο κυβερνητικού ανασχηματισμού με στόχο την ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος της Βρετανίας και την είσοδο περισσότερων γυναικών σε υπουργικούς θώκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτήθηκε ο Βρετανός ΥΠΕΞ