Βρέθηκαν συντρίμμια αεροσκάφους του Β’ ΠΠ – Εκπληκτικό βίντεο

Συντρίμμια από ένα αυστραλιανό αεροσκάφος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ανακαλύφθηκαν στο βυθό της θάλασσας στο Great Barrier Reef (Μέγα Κοραλλιογενές Φράγμα).

Η Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι το αεροσκάφος είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ιαπωνίας το 1942, όταν συνετρίβη κατά τη διάρκεια προσγείωσης έκτακτης ανάγκης.

Η Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία έχει επιβεβαιώσει ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν νοτίως του Cairns είναι αεροσκάφους της RAAF Catalina A24-25 που συνετρίβη στις 28 Φεβρουαρίου 1943 σκοτώνοντας και τους 11 στρατιώτες που βρισκόντουσαν στο αεροσκάφος.
Η Πολεμική Αεροπορία σκοπεύει να αφήσει το αεροσκάφος στο σημείο που βρίσκεται, ως ένδειξη σεβασμού προς το πλήρωμα των οποίων τα λείψανα είναι πιθανόν να εχουν εγκλωβισθεί στα συντρίμμια. Η επιτροπή που ευθύνεται για την πολιτιστική κληρονομιά του Great Barrier Reef σε συνεννόηση με την Πολεμική Αεροπορία κήρυξε την περιοχή Ειδική Περιοχή Διαχείρισης, προκειμένου να προστατεύσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Το Catalina

Πηγή – Australian Defence Ministry
Μετάφραση/Απόδοση – OnAlert