Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ «καθάρισε» την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

 Σε «εκκαθαρίσεις» στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Κορέας προχώρησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ξηλώνοντας τα 3 κορυφαία στελέχη τους, λίγες μέρες πριν την αναμενόμενη σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ.

Στην αλλαγή του Υπουργού των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και τον Διευθυντή του Γενικού Πολιτικού Γραφείου του Στρατού, απομάκρυνε από τις θέσεις τους και τους αντικατέστησε με έμπιστα, σε αυτόν, πρόσωπα.

Στην θέση του Υπουργού των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων, Pak Yong Sik, ο αναπληρωτής υπουργός No Kwang Chol, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ri Myong Su, από τον υπαρχηγό Ri Yong Gil, ενώ ο Διευθυντής του Γενικού Πολιτικού Γραφείου του Στρατού, Kim Jong Gak από τον Στρατηγό Kim Su Gil.

Οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Βορείου Κορέας, έρχονται λίγες μέρες πριν την αναμενόμενη συνάντηση Τραμπ-Κιμ στην Σιγκαπούρη και έπειτα από πολλά δημοσιεύματα που ήθελαν τον Κιμ να φοβάται πραξικόπημα από τους Στρατηγούς του, όσο αυτός θα συνομιλούσε με τον τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ.

Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, έλαβαν χώρα στα μέσα Μαΐου.

Η νέα στρατιωτική ηγεσία φέρεται να είναι πιο ανοικτή στην προσπάθεια του Κιμ να επιλύσει τα ζητήματα με την Νότιο Κορέα και τις ΗΠΑ, η οποία έχει μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα την αποκλειμάκωση της έντασης στην πειροχή μέχρι στιγμής το 2018.

Με πληροφορίες από Yonhap και Sputnik.