Barnaul-T: Αυτό είναι το νέο υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Τα ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα έθεσαν σε λειτουργία τα νέα συστήματα ελέγχου αεράμυνας Barnaul-T, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η 98η Αεροπορική Διοίκηση, ένα τμήμα των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων στο Ιβάνοβο, έλαβε μια παρτίδα των νέων συστημάτων ελέγχου της άμυνας Barnaul-T. Ο διοικητής της μονάδας, Νικολάι Τσόμπαν δήλωσε ότι ολόκληρη η ομάδα ήταν πολύ ευχαριστημένη με την άφιξη νέων τύπων όπλων, τα οποία είναι ικανά να μειώσουν το χρόνο εντοπισμού του εχθρού σε δευτερόλεπτα

Το Barnaul-T είναι υποσύστημα ελέγχου εναέριας άμυνας του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αεράμυνας που έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση εναέριων στόχων και τον έλεγχο των συστημάτων αεράμυνας του Στρατού, των θαλάσσιων μονάδων και της Αερομεταφερόμενης Δύναμης.

Το σύστημα χρησιμοποιεί τη μονάδα πληροφοριών και ελέγχου 9S932-1 με ραντάρ 1L122-1E τοποθετημένο σε αμφίβιο όχημα BTR-MD Rakuska ή MT-LBU.

Το νέο σύστημα ελέγχου αεράμυνας με χρήση εξοπλισμού αυτοματισμού σε τακτικό επίπεδο αυξάνει την απόδοση των συστημάτων SAM μικρής εμβέλειας κατά 20% και μειώνει τη δαπάνη των πυραύλων ανά λανθασμένο στόχο έως και 30%.

Το βασικό υποσύστημα διοίκησης και ελέγχου της εναέριας άμυνας Barnaul-T έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στους σταθμούς ελέγχου της αεροπορικής άμυνας (CP) των τακτικών μονάδων με προηγμένο εξοπλισμό επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων, προκειμένου να ελέγχει αποτελεσματικά τα υπόλοιπα αντιαεροπορικά συστήματα συντονίζοντας τις δραστηριότητές τους και αυξάνοντας την δυνατότητα επιβίωσης υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μάχης.

Δείτε παρακάτω βίντεο με εικόνες από την τελετή παραλαβής του συστήματος:



Πηγή: Defence Blog