Azovstal: «Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα παραδοθούν μόλις ξεμείνουν από χάπια» λέει Ρώσος βουλευτής

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Azovstal της Μαριούπολης, θα καταθέσουν τα όπλα τους μόλις τελειώσουν τα ισχυρά χάπια που παίρνουν, είπε στο TASS σήμερα Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρασιατικών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή του κοινοβουλίου), Βίκτορ Βοντολάτσκι.

«Κάθε αιχμάλωτος πολέμου και κάθε νεκρός εθνικιστής που έχω δει, είχε 300 γραμμάρια ή περισσότερα ειδικά ναρκωτικά χάπια στα σακίδια του. Το ένα χάπι προκαλεί οργή ενώ το άλλο μουδιάζει τον πόνο. Το εθνικιστικό τάγμα του Αζόφ έχει πολλά, θα κρατήσουν τη θέση τους στο Azovstal μέχρι να τελειώσουν αυτά τα ναρκωτικά».

Αναφέροντας από πού προέρχονται αυτά τα χάπια, ο Βοντολάτσκι επεσήμανε ότι είχαν παρασχεθεί στον στρατό της Ουκρανίας ως μέρος της δυτικής βοήθειας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κιτ βοήθειας περιέχει επίσης έναν τρίτο τύπο δισκίου που είναι αντιαλλεργικό. «Έτσι «φροντίζουν» τους εθνικιστές: τους δίνουν αυτό το φάρμακο για να μην πεθάνουν πολύ σύντομα», πρόσθεσε ο Ρώσος βουλευτής.

Στις 21 Απριλίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ότι θα ήταν παράλογο να εισβάλει στο Azovstal και διέκοψε την επιχείρηση, δίνοντας εντολή στον στρατό να αποκλείσει τη βιομηχανική ζώνη. Στις 4 Μαΐου, ο Σόιγκου ανακοίνωσε ότι οι υπόλοιπες ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες είχαν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο του Azovstal και οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχιζαν τις προσπάθειες για να τους πείσουν να καταθέσουν τα όπλα και να αφήσουν τους αμάχους να φύγουν.