Αζερμπαϊτζάν: Έξι Ρώσοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – 5 παραβιάσεις της εκεχειρίας

Το Αζερμπαϊτζάν έδωσε σήμερα για πρώτη φορά τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης που σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Μπακού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Μπακού ανακοίνωσε ότι οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες είναι συνολικά έξι, σε δύο χωριστά περιστατικά.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία του Αζερμπαϊτζάν, Αζέροι στρατιώτες σκότωσαν πέντε Ρώσους στρατιώτες σήμερα ανοίγοντας πυρ εναντίον του αυτοκινήτου τους, καθώς τους είχαν «μπερδέψει» με Αρμένιους αυτονομιστές. Ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε επίσης την ίδια ημέρα από «άγνωστα μέλη ένοπλων αρμενικών ομάδων», οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την μεριά της, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε πέντε παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την επομένη της έναρξης εφαρμογής της στο πλαίσιο της συνθηκολόγησης των Αρμενίων αυτονομιστών απέναντι στην επίθεση αστραπή του Αζερμπαϊτζάν.

«Μετά την επίτευξη της συμφωνίας κατάπαυσης των εχθροπραξιών, πέντε παραβιάσεις της εκεχειρίας καταγράφηκαν στις συνοικίες Σούσα (δύο) και Μαρτακέρτ (τρείς), ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters